Lökar som hänger i ett kastanjestaket med en klar himmel

Växtstöd = Multifunktionell

Dessa smala träpinnar av kastanjeträ används traditionellt för att stödja druvplantor i druvodlingar. Men de kan användas på många sätt i köksträdgård, prydnadsträdgård och i samband med stängsel. Pinnarna kan ersätta bambu från Asien till exempel. 

Några  exempel bara av hur vi anser att de här kan användas. Först framförallt som växtstöd där böner och andra klättrande växter har stöd ut av de. Sedan används pinnarna även för att höja kastanjestakets skydd mot rådjur. Om ditt staket inte är så högt, så kan du med hjälp av den här, spänna 2 eller 3 extra trådar över ditt staket för att hålla djuren ute.

En annan lösning är i samband med spaljéer av äppleträd eller andra sorter såklart. De horisontala slanor behöver nämligen inte att vara för tung och tjock. En kastanjepinne fungerar alldeles utmärkt i så fall.

Självklart kan men även bygga egen gjorda berceau, eller medelhavs halv öppna tak för att skydda en terras eller veranda mot solen.  Det går även att ha de som liggare mot stolpar för att skapa en lätt stängsel. Eventuellt kombinerad med eltråd i fall du vill hålla in djur till ex.

Kreativiteten tillåter mycket. Har du hittad en ny funktion? berätta oss gärna!