Parkmöbler

Här kommer en del teknisk info, vill du komma till webbutiken direkt? klicka HÄR

Hållbara parkmöbler i ek & kastanj

En parkbänk har ett hårt liv. Den tillbringar sitt liv under ett träd, i solen eller kanske även vid havet. Hur som helst är exponering för vädervelementen oundviklig.

Därför är dessa utemöbler vanligtvis gjorda av galvaniserat och pulverlackerat stål i kombination med tropiskt hårdvirke. Här behöver vi tänka om,  då det verkligen kan vara annorlunda. Ersätt detta virke med ett hållbart Europeisk träslag. Ja, träet måste bytas ut tidigare, men enligt vår uppfattning är detta ett acceptabelt besvär.  Ek och kastanj kan hålla upp till 20 år! Detta är en rimlig period som är precis hälften som stålstommen har som livscykel. Så vi byter vi ut de trädelarna efter 20 år och vi är redo för de kommande 20 åren.

Partnerskap för hållbara koncept

Med denna idé i åtanke ingick vi ett partnerskap med en känd producent av offentliga utemöbler, GRIJSEN INTERNATIONAL. Denna erfarna aktör vill också gå in på innovationsvägen och utveckla sina produkter mot en framtidsbeständiga koncept. Resultatet är att en del av deras sortiment nu finns tillgänglig med träslag som kastanj, ek, lärk och  douglasgran. Deras design kännetecknas av en naturlig robusthet och samtidigt visuell enkelhet som lätt förenar sig med olika situationer. Om det nu handlar om en urban eller grön utemiljö.

Välj rätt – Våra parkmöbler håller i längden

Till Er som letar efter ansvarsfulla parkmöbler, nu har Ni valet. Som naturförvaltare, kommun eller landskapsarkitekt. Detta är inte en teknisk innovation, utan en enkel beteendeförändring som hjälper oss vidare. Tekniken är att använda en resurs från närmare håll. Resultatet är att vi inte konsumerar en naturprodukt från andra sidan världen.

Basic Robust träbänk på en gräsyta Parkbänk med människor parkmöbler i ek Natur Komfort bänk i skogslandskap Två Gijsen Picknickset i massiv trä i en gräsyta Plane picknickset i massiv trä vid en lekplats Retro Parkbänk på marksten vid tegelfasad Blå Retrobänk mot en fasad vid en tegelbyggnad Retrobänk som parkbänk mot en fasad